HomeIskolai pszichológus

Iskolai pszichológus

Kedves Szülők!


A rendkívüli helyzetben is elérhető vagyok az Önök számára, amennyiben konzultálni szeretnének.

Megkereséseiket az alábbi csatornákon várom:


e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 30 575 4771


Előzetes egyeztetést követően lehetőség van továbbá online beszélgetésre az alábbi csatornákon:

Skype
WhatsApp
Viber


Üdvözlettel: Fücsök István

iskolapszichológus

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kedves Szülők, Diákok!

Fücsök István vagyok, az iskola pszichológusa.

Okleveles pszichológus végzettségemet a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Ismereteim bővítése érdekében elvégeztem az Integratív Pszichoterápiás Egyesület gyermekterapeuta képzését. Emellett sport szakpszichológus végzettséggel is rendelkezem.

Jelenleg két 14. kerületi általános iskolában látok el pszichológusi teendőket. Legfőbb feladatom az iskola életében közreműködő személyeknek nyújtott tanácsadás. A diák, a szülő és a pedagógus is fordulhat hozzám segítségért.

Mire való az iskolapszichológia?

Az iskolapszichológia célja az iskolában tanuló diákok és az ott dolgozó pedagógusok mindennapjainak megkönnyítése, a felmerülő egyéni vagy csoportos nehézségek szakszerű megoldása, segítő beavatkozás. Az egyének és a csoportok (pl. osztályközösségek) életében időről időre felmerülnek kisebb-nagyobb elakadások, konfliktusok – az iskolapszichológus feladata, hogy az intézmény, a diákok és pedagógusok nehézségeinek, konfliktusainak, problémáinak megoldását elősegítse.

 Hogyan dolgozik az iskolapszichológus?

Az iskolapszichológus segítségét igénybe lehet venni egyéni konzultáció keretein belül tanulási, beilleszkedési zavarok, érzelmi nehézségek szorongás, pályaválasztási bizonytalanság vagy bármilyen egyéb felmerülő probléma kapcsán. Szülők is felkereshetik kérdéseikkel, szintén egyéni konzultáció keretében.

Az iskolapszichológia része a csoportokkal való munka – osztályok esetében ilyen például a szociometria felmérés, az osztály társas közegének vizsgálata, vagy előadások, beszélgetések, önismereti játékok, közösségfejlesztő feladatok. 

Ha iskolapszichológiai kereteken túlmutató problémák merülnek fel, melyek esetében terápiás tevékenység javasolt, a megfelelő szakemberhez irányítom a tanulót, szülőt, családot (pl. nevelési tanácsadó, családterápiás, pszichoterápiás, gyógypedagógiai tevékenységi körök).

Fontos tudnivalók

Az iskolapszichológust (ahogy az összes segítő szakembert) köti a titoktartási kötelezettség, a vele való találkozás pedig önkéntes. A találkozások száma egyéni konzultációk esetében teljes mértékben a problémától függ – lehet akár egy alkalom is, lehet 4-5 vagy annál hosszabb. Alapvetően beszélgetés történik a pszichológusnál, ritkábban játékos feladatok vagy rajzolás, esetleg néhány teszt kitöltése.

Bizalommal fordulhatnak hozzám, amennyiben kérésük, kérdésük merül fel. Előzetes időpont-egyeztetés után hétfőn 12:30-16:30, kedden 09:00-12:00,  csütörtökön 12:30-16:30 között van lehetőség személyes konzultációra. Egyeztetésre az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen (az iskola nevének megjelölésével) van mód.

 

Ebédbefizetés

Iskola kódja: 1209

Ebédlemondás:
Bodnár Katalin
(30) 737-0276

FIGYELEM! VÁLTOZÁS!

Teljes díjas 2023.09.01-től
3x-i étkezés 889 Ft/nap

2x-i étkezés 737 Ft/nap

1x-i étkezés 585 Ft/nap

Normatív (50%-os)
3 gyerek vagy több, tartós beteg
3x-i étkezés 444,50 Ft/nap

2x-i étkezés 368,50 Ft/nap

1x-i étkezés 292,50 Ft/nap

További részletek >>

Épületenergetikai fejlesztés

Hunyadi Alapítvány

Hunyadi Alapítvány


Adószámunk:

19010203-1-42
Számlaszámunk:

11714006-20249393

Kérjük, támogassák iskolánkat!

Köszönjük!


 

Go to top