HomeIskolánkról

Iskolánk jelenlegi helyzete

A Hunyadi János Általános Iskola Zugló zöldövezetében, Nagyzugló városrészben található. A szakmailag jól felkészült nevelőtestület, a lelkiismeretes dolgozói kollektíva, a tágas iskola optimális lehetőséget biztosít a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez.

Intézményünket több mint 50 évvel ezelőtt Kodály Zoltán avatta fel, ennek megfelelően azóta is megőriztük ének-zenei profilunkat. Az emelt szintű ének-zeneoktatás mellett két énekkarunk működik, a Kicsinyek Kórusa és a Nagykórus. Az elmúlt években a Nagykórus több alkalommal is „Év kórusa” díjat nyert. A minősítő hangversenyeken gyakran mindkét énekkar a legmagasabb elismerésben részesül.

Az emelt ének-zenei osztályba járóknak az alsó tagozaton, órarendbe építve néptáncot is oktatunk, így a népi kultúra ápolásával egyidejűleg a kisgyerekek fokozott mozgásigényét is kielégítjük.

Délutánonként hangszeres zeneórák vannak, melyeket a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola tanárai tartanak tanítványainknak.

A zenei műveltség fejlesztése, a sok, élményteli szereplés, a sikeres, közös munka mind hozzájárul tanulóink egészséges személyiségfejlődéséhez. Célunk: zeneértő, zeneszerető, a világ dolgaira érzékeny, humanista értékrendet képviselő emberek nevelése.

Kiemelkedően fontosnak tartjuk az élethosszig tartó tanulás megalapozásaként az anyanyelvi nevelést. Az irodalom iránti érdeklődés felkeltését segíti a „Diákírók, diákköltők” délutánja is, melyen eddig ismeretlen képességekre is fény derül.

A tehetség kibontakoztatását szolgálja a „Mesejátszók” bábcsoport is, mely a magyar gyermekirodalom megismerésén, a szép magyar beszéd és hagyományok ápolásán túl célul tűzte ki az idősek, betegek segítését is. Ennek jegyében gyakran adnak műsort nyugdíjas színészeknek, beteg gyerekeknek. Bábjaik elkészítésénél a gyermeki alkotókedv és kreativitás érvényesül.

Az angol nyelv iránt érdeklődők számára harmadik osztálytól tanítjuk a nyelvet, negyediktől bontott csoportokban, emelt óraszámban is. A heti 5 órás képzés jó alapot nyújt a későbbi középiskolai nyelvi tanulmányokhoz. A hetedik, nyolcadikosoknak segítséget nyújtunk a nyelvvizsgára való felkészüléshez is. Szorgalmazzuk a külföldi kapcsolatteremtést, a nyelvi jellegű külföldi utazásokat, nyelvi táborok szervezését.

Tanulóink testi fejlődését szolgálja a tornaterem mellett, a minden igényt kielégítő sportudvar. A mindennapos testnevelés követelményein túl alkalom nyílik itt a délutáni tömegsport-foglalkozásokra a 4. és a 8. évfolyamon.

Minden alsó tagozatos tanulónknak biztosítjuk a napközis foglalkozások lehetőségét, melynek keretein belül hangsúlyt fektetünk a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését szolgáló tevékenységekre. Gyakran járunk színházba, játszóházba, úszni, korcsolyázni.

Tanulóink gyakori és sikeres résztvevői a különféle kerületi és budapesti tanulmányi versenyeknek, ahol rendszeresen szép eredményeket érnek el. A nyolcadik osztályt végzők középiskolai beiskolázása évek óta eredményes, legtöbben az általuk első helyen választott iskolában tanulnak tovább.

20 000 kötetes, folyamatosan bővülő állományú könyvtárunk a diákok sokirányú fejlesztését, művelődését szolgálják. A könyvtár és a könyvtári foglalkozások lehetőséget biztosítanak az olvasásra, kutatómunkára, zenehallgatásra, filmvetítésre is. Kicsik és nagyok egyaránt hasznosan tölthetik itt délutánjaikat. Elkészült EU-szabványos játszóterünk.

Délutánonként számítógéptermeinkben – felnőtt felügyelet mellett – mindenki szabadon használhatja a gépeket.

Rendezvényeinket, versenyeken, kórusfesztiválokon, való részvételünket, külföldi utazásainkat, a rászoruló tanulókat a Hunyadi Alapítvány támogatja.

Utolsó frissítés: 2014. szeptember 12. péntek, 08:48

Ebédbefizetés

Iskola kódja: 1209

Ebédlemondás:
Bodnár Katalin
(30) 737-0276

FIGYELEM! VÁLTOZÁS!

Teljes díjas 2018.08.01-től
3x-i étkezés 536 Ft/nap

2x-i étkezés 446 Ft/nap

1x-i étkezés 356 Ft/nap

Normatív (50%-os)
3 gyerek vagy több, tartós beteg
3x-i étkezés 268 Ft/nap

2x-i étkezés 223 Ft/nap

1x-i étkezés 178 Ft/nap

További részletek >>

Épületenergetikai fejlesztés

Hunyadi Alapítvány

Hunyadi Alapítvány


Adószámunk:

19010203-1-42
Számlaszámunk:

11714006-20249393

Kérjük, támogassák iskolánkat!

Köszönjük!


 

Fenntartó

Go to top